In onderstaande kennisbank staan een aantal vragen met antwoorden. Deze informatie heeft betrekking op onze webwinkel en producten.


Wat is lyocell stof?


Lyocell is een relatief nieuwe stof in de kledingingindustrie. Lyocell heeft de luxe uitstraling van zijde, is zo sterk als polyester en neemt nog beter vocht op dan katoen. Het is daarbij een van de millieuvriendelijkste stoffen. Het wordt gemaakt van houtsnippers van onder andere de eucalyptusboom en staat ook wel bekend onder de naam Tencel.


Milieuvriendelijke productie

Lyocell is vergelijkbaar met viscose, maar het productieproces is milieuvriendelijker. Lyocell wordt net als viscose gemaakt van versnipperd hout. Het verschil zit in het gebruik van minder schadelijke oplosmiddelen als amine oxide en het hergebruik van het afvalwater en deze oplosmiddelen. Hierdoor ontstaat een gesloten systeem waarbij zo min mogelijk afvalwater terugkomt in het milieu.

Door het toevoegen van de oplosmiddelen ontstaat een houtpulp. Deze worden uiteindelijk door een spinneret geduwd, een soort van douchekop met kleine gaatjes. Vervolgens worde deze vezels gesterkt in een bad van amine oxide, gedroogd en uiteindelijk gesponnen.

 

Kleding gemaakt van lyocell of Tencel kun je gewoon op een fijn wasprogramma in de wasmachine wassen. Let op er wel op dat je niet te veel wasmiddel gebruikt, dit kan de kleuren aantasten. Een fijn voordeel, de stof krimpt niet!


Van welke materialen zijn de artikelen gemaakt?


Bij al onze artikelen staan de materialen waarvan de producten zijn gemaakt erbij vermeld. 


Hoe meet je je ringmaat?


Je kunt je ringmaat op 2 manieren meten. Neem een ring die je past. Meet hiervan de binnenkant op, dus neem niet de rand mee. Het aantal millimeters is de maat van je ring (zie hierbeneden op de foto).


https://www.lucardi.nl/data/media/150px2.jpg

Vervolgens kun je ook de omtrek van je vinger meten. Hier beneden zie je welke omtrek bij welke ringmaat past.

Hoe worden mijn artikelen verpakt?


Uw bestelde artikelen worden zorgvuldig en netjes verpakt. Nadat het pakket bij Post NL is afgegeven sturen wij u uw Track en Trace code op zodat u uw pakket kunt volgen.